eng
cat
esp

Un documental transmèdia sobre l'experiència de no percebre els colors i el món dels cyborgs

Cyborg Project és un projecte multiplataforma que recrea de diferents maneres, utilitzant la tecnologia, l'experiència de no percebre els colors. Les diferents parts del projecte tenen com a objectiu convidar l'usuari a experimentar diferents formes de percebre i relacionar-se amb el món de color i aprendre sobre com es poden augmentar els sentits i capacitats mitjançant la creació i aplicació d'extensions cibernètiques al cos humà.

Produit per:

Direcció: Roger Soldevila / Producció executiva i transmèdia: Arnau Gifreu / Disseny: Raymond Lagonigro, Josep Cumeras i Roger Soldevila / Desenvolupament web: Raymond Lagonigro i Josep Cumeras / Producció audiovisual: Isaac Martinez i Roger Soldevila / Promoció: Arnau Gifreu / Aquesta web i el seu logotip han estat dissenyats per Catalina Acelas

Follow us on


Documental audiovisual sobre la vida de Neil Harbisson que relata el seu passat i present, les seves activitats i el progrés de l'operació quirúrgica que té en ment: implantar-se un imant al cap connectat al seu Eyeborg. Aquest documental ha estat emès, total o parcialment, en diversos mitjans i països com Servus TV (Documentary Screening, Àustria), Ubiq (TV Report, Rai Italia), NHK (Footage provided, Japó), Sundance New Frontier (Estats Units), TV and Magazines (Espanya), DocsBarcelona International Documentary Festival (Espanya) i interDocsBarcelona (Espanya)

En un xip multicolor

Documental interactiu sobre Neil Harbisson. Es pot trobar informació sobre el protagonista, la malaltia, el dispositiu anomenat Eyeborg, les obres d'art o el concepte de cyborg. També permet accedir a la Playlist amb vídeos amb contingut extra. L'altra funció d'aquest espai és esdevenir una plataforma interactiva en la qual es pot experimentar, a través d'un joc interactiu, les sensacions d'en Neil mentre crea la seva pròpia obra d'art o "pintura musical", publicar les noves composicions a una galeria i compartir-les a través de les xarxes socials.

Aplicació per a sistemes operatius Android que té com a objectiu permetre que el mòbil es converteixi en l'Eyeborg de Neil, és a dir, experimentar a través del mòbil les mateixes sensacions experimentades per Neil quan veu els colors. El que l'aplicació fa és capturar els colors a través de la càmera del dispositiu, analitzar el color i convertir-lo en un so/freqüència equivalent al color, que es reprodueix a través de l'altaveu. Senzill i gratuït ... algú s'anima?

Eye D

EyeD és una aplicació per a Google Android que permet capturar els colors i crear paletes de colors. També permet identificar els colors pel seu nom comú (útil per a les persones daltòniques) i el seu nom exacte. Eyed és un selector de color i una gran eina per als dissenyadors. Juntament amb el joc interactiu i la Eyeborg App, aquestes són les diferents aplicacions que hem desenvolupat en el projecte per recrear el món que viu Neil, un món sense colors però ric en matisos ...

Les altres extensions d'en Neil

Aquestes extensions finals mostren una retrospectiva de la vida de Neil usant diferents parts del nostre projecte i altres mitjans: com va començar aquesta història, com es va fer el documental i algunes investigacions acadèmiques, com altres utilitzen les nostres aplicacions, informes del MIT Open Documentary Lab, la televisió alemanya RBB Fernsehen i el Daily mail, i com diferents autors s'aproximen al tema.

El 2010, Neil Harbisson i Moon Ribas varen crear la Fundació Cyborg, una organització internacional per ajudar els éssers humans a convertirse en cyborgs. La fundació va ser creada en resposta a les moltes cartes i correus electrònics rebuts de persones interessades en convertir-se en cyborgs. Els principals objectius de la fundació són ampliar els sentits i les capacitats humanes mitjançant la creació i aplicació d'extensions cibernètiques al cos humà, per promoure l'ús de la cibernètica en esdeveniments culturals i defensar els drets dels cyborgs.